Photo Gallery

Multimedia

Πίνακας Περιεχομένων

17/9/14

Υποσχέσεις για επανεκίννηση των προαστιακών δρομολογίων μέχρι το Ναύπλιο


Σύμφωνα τον Υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη σχεδιάζεται επανεκίννηση του προαστιακού σιδηρόδρομου στην Αργολίδα και μάλιστα εντός τριμήνου, με κρατική χρηματοδότηση.
Πιο συγκεκριμένα προωθείται εντός του επόμενου τριμήνου η επανεκκίνηση της λειτουργίας των προαστιακών σιδηροδρομικών δρομολογίων Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο, μετά από συνεργασία του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοïδη.
Η απόφαση αυτή των δύο Υπουργών γνωστοποιήθηκε στον Πρόεδρο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση των ενεργειών  που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία της γραμμής. Σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας της γραμμής θα χρηματοδοτηθεί από τις ΥΓΟΣ (Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος), καθόσον τα δρομολόγια αυτά χρειάζονται οικονομική ενίσχυση από την Πολιτεία.
Στην υλοποίηση της επανεκκίνησης συμμετέχει ενεργά τόσο ο Δήμαρχος Ναυπλίου, κ. Δημήτρης Κωστούρος, εκφράζοντας τη βούληση των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων όσο και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με σχετικές δράσεις που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Πηγή: anagnostis.org

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου