Photo Gallery

Multimedia

Πίνακας Περιεχομένων

11/10/14

Ζυμώσεις για την επαναλειτουργία του τρένου στην ΑργολίδαΌλο και πιο κοντά έρχεται η επανεκκίνηση του Σιδηροδρόμου στην Αργολίδα, αν πιστέψουμε τα λόγια του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλου και των δημάρχων Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και Άργους - Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου.

Στη συνάντηση που είχαν σήμερα Σάββατο 11/10/2014, διατυπώθηκε η υπόσχεση ότι το τρένο θα επαναλειτουργήσει εντός εξαμήνου. (εντός τριμήνου ήταν η προηγούμενη υπόσχεση του Υπουργού...)

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ναυπλιέων:
"Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος υποδέχθηκε με μεγάλη ικανοποίηση την είδηση της επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού Ναυπλίου διότι όπως χαρακτηριστικά είπε « Η λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού αποτελούσε πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής προς την Κυβέρνηση, αφουγκραζόμενη τα αιτήματα και τις ανάγκες των πολιτών. Ξεπεράστηκαν δυσκολίες και εμπόδια με αποτέλεσμα σήμερα να ανακοινώνεται στο επιβατικό κοινό ότι ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει και το τρένο θα ξανασφυρίξει στο Ναύπλιο ».

Την  επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου στο Ναύπλιο συζήτησαν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Ναυπλίου το Σάββατο  11 Οκτωβρίου 2014.

Στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, και στη συζήτηση που ακολούθησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων ενημερώθηκε  από τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη για την πρόθεση της κυβέρνησης να  επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή του Ναυπλίου ως επέκταση του προαστιακού με ανταπόκριση Κόρινθο -Αθήνα .

Στην συνέχεια  ο πρόεδρος του ΟΣΕ  ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Δήμου Ναυπλιέων ανακοίνωσε στον κ. Κωστούρο τα σχέδια της ηγεσίας του ΟΣΕ,   ότι θα προχωρήσουν  άμεσα στην αποκατάσταση και ανακαίνιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου καθώς και του τερματικού σταθμού στο Ναύπλιο .Παράλληλα  διαβεβαίωσε ότι εντός εξαμήνου  θα επαναλειτουργήσει η γραμμή Ναύπλιο-Άργος-Κόρινθος.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι το αντίστοιχο Δελτίο Τύπου του Δήμου Άργους-Μυκηνών, που βγάζει και μία άλλη είδηση - αυτή της επικείμενης μεταφοράς της ιστορικής φορτάμαξας του Κολοκοτρώνη, (που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στους Μύλους) στους στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος, όπου και θα εκτεθεί ως στατικό έκθεμα σε έναν χώρο που, αν και εξωτερικός, γενικά θεωρείται ασφαλής.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Άργους-Μυκηνών:
"Μετά την προσπάθεια που κατέβαλλε η δημοτική αρχή του δήμου Άργους-Μυκηνών και προσωπικά ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής στην Αργολίδα και την αξιοποίηση του σταθμού του ΟΣΕ στο Άργος, τον επισκέφθηκαν σήμερα,  ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης  και ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, όπου και τον διαβεβαίωσαν πως η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου είναι θέμα χρόνου. 

Η κάκιστη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει ο σταθμός του ΟΣΕ στην πόλη του Άργους, θα αποτελέσει παρελθόν και θα αποκατασταθεί η ηρεμία των κατοίκων στην γύρω περιοχή. Ο Υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης ,στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα παρουσία του δημάρχου Άργους -Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου και του προέδρου του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλου,  δήλωσε: 
«Γίνεται μια συνολική προσπάθεια από την πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ΟΣΕ να επαναλειτουργήσει ο σιδηρόδρομος και να  γίνει ελκυστικός για το κοινό. Είναι ένα μέσο οικολογικό και οικονομικό που ο επιβάτης μπορεί να απολαύσει τα θετικά πρόσημα που έχει η Αργολίδα». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος τoυ ΟΣΕ δήλωσε: Θα μπορούσε η επίσκεψη μου να είναι απολογητική, λόγω των φαινομένων στον σταθμό του ΟΣΕ στο Άργος και τον βανδαλισμών που έχουν υποστεί  ορισμένα σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου της περιοχής, όμως δεν θα μείνουμε εκεί. Απευθύνω δημόσια δέσμευση, πως θα υπάρξει ανάταξη. Θα αποκαταστήσουμε τον σταθμό στην πόλη και εντός της χρονιάς, θα γίνει η επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων»

Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους του για τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ότι θα προχωρήσει η επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου, τόνισε: «Τα λιμάνια, οι σιδηροδρομικοί σταθμοί, τα αεροδρόμια είναι σημεία προαγωγής του πολιτισμού και ο ακρωτηριασμός που υπέστη η ανατολική Πελοπόννησος από την διακοπή του σιδηροδρόμου, την άφησε έξω από την ανάπτυξη .Σκεφτείτε πόσα σχολεία θα μπορούσαν να επισκεφθούν με το τραίνο τις Μυκήνες, το Ναύπλιο ακόμα και την Επίδαυρο». 

Ο δήμαρχος χωρίς να χάσει την ευκαιρία, δέσμευσε τον Πρόεδρο του ΟΣΕ και για ένα άλλο ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και καιρό και δεν είναι άλλο από την ιστορική φορτάμαξα των Μύλων, που μετέφερε τα οστά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Αθήνα και βρίσκεται εγκαταλελειμμένη στον κλειστό σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού. «Θέλουμε την έγκριση για να μεταφέρουμε το βαγόνι με δικά μας έξοδα στους στρατώνες Καποδίστρια και να δημιουργήσουμε ένα σημείο αναφοράς γι αυτό τον μεγάλο στρατηγό». Ο κ. Θεοφανόπουλος συμφώνησε με αυτήν την πρωτοβουλία του δημάρχου και δεσμεύτηκε πως θα αποστείλει και το σχετικό έγγραφο για την μεταφορά του βαγονιού στο Άργος."  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου