Photo Gallery

Multimedia

Πίνακας Περιεχομένων

1/12/14

O μουσειακός σιδηρόδρομος περνάει σε άλλο επίπεδο!


O μουσειακός σιδηρόδρομος περνάει σε άλλο επίπεδο από τους BVG. To Βερολινέζικο μετρό δρομολογεί κανονικά ακόμα και σήμερα μουσειακούς συρμούς που χρονολογούνται από το 1925! 

Παραθέτουμε απόσπασμα από κείμενο του Nikos Magirus σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης:


"Το παρακατω κουτι που βλεπετε ειναι κομματι της 18ης παραλαβης του τυπου ΑΙ του Βερολινεζικου μετρο. Κατασκευης 1925, τα ΑΙ αποσυρθηκαν απο τους BVG μετα απο περιπου 40 χρονια λειτουργιας (τα νεοτερα, τα πρωτα ειχαν βαρεσει 50αρα++, σαν την 9η παραλαβη του ΗΣΑΠ ενα πραμα) το 1969, οπου λογω των χειροκινητων πορτων πωληθηκαν στους... BVB, τον operator του ανατολικοβερολινεζικου μετρο.

Τα συγκεκριμενα λοιπον κουτια δουλευαν μεχρι να πεσει τη μαντρα το 1989 και να ενοποιηθει το Βερολινο και τα ΜΜΜ του, με αποτελεσμα να ξαναπεσουν στην λουπα του κανονα ασφαλειας "αυτοματες πορτες η μπουλο", με αποτελεσμα την οριστικη αποσυρση, μετα απο 88 χρονια συνολικα (1η παραλαβη 1901!).

Γιατι τα γραφω ολα αυτα; Γιατι αυτος ο αρχαιοτατων χρονων κουβας, που το πιθανοτερο ειναι να μας θαψει ολους στο τελος, δουλευει ακομα σαν μουσειακος, συνδεδεμενος κανονικοτα στο indusi και στην τηλεματικη του δικτυου και βγαινει σε καθε ευκαιρια (καθε 2η Κυριακη που λειτουργει το μουσειο του μετρο, τις νυχτες των μουσειων κλπ), οχι αδειο για να μην παθει κανεις τιποτα, οχι δεμενο με καινουργιο να το τραβαει, αλλα αυτοδυναμο, με τα μοτερ να βγαζουν ενα απιστευτο μουγκρισμα, σε κανονικο δρομολογιο που επιβιβαζεται κοσμος κανονικα σε καθε σταση, με εθελοντικο προσωπικο να ανοιγοκλεινει τις πορτες. Α και φυσικα χωρις ειδικα εισητηρια και βλακειες. Εν δυναμη συρμος του στολου ειναι, συντηρηται κανονικα για να κανει δρομολογια οποτε ειναι αναγκη!

Η ατμοσφαιρα μεσα απιστευτη, οπως και οι φατσες των επιβατων που ξαφνικα κανουν ταξιδι στον χρονο, μεσα σε ενα φουλ ξυλινο τρενο, με τον φωτισμο εποχης και το κλωτσιμα του αεροφρενου σε καθε σταση... Εννοειται πως στα πισω χειριστηρια οποιος ζητουσε εβλεπε και εβγαζε φωτογραφιες κλπ, αλλα οχι εν κινηση γιατι τα παντα ηταν ξεκλειδωτα...


ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ!"

Δείτε και το σχετικό βίντεο που το επιβεβαιώνει:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου