Photo Gallery

Multimedia

Πίνακας Περιεχομένων

26/2/14

Ο Άνθρωπος του Τραίνου - 1958

Ταινία του 1958 γυρισμένη σχεδόν εξ'ολοκλήρου στο Ναύπλιο και την Επίδαυρο, και όταν ακόμα το Μπούρτζι λειτουργούσε ως ξενοδοχείο! Το σενάριο είναι του Γιάννη Μαρή και η σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου.



Πλοκή: Μια παρέα ζευγαριών από την Αθήνα σχεδιάζει να παρακολουθήσει την παράσταση της Μήδειας στην Αρχαία Επίδαυρο. Ξεκινούν πρωί-πρωί με τα αυτοκίνητά τους, συνδυάζοντας και μια εκδρομή στο Ναύπλιο. Θα σταματήσουν σε μια σιδηροδρομική διάβαση για να περάσει το τρένο. Εκεί η Μαντώ θα αναγνωρίσει τη φευγαλέα φιγούρα του ανθρώπου που στεκόταν στο παράθυρο του βαγονιού και θα λιποθυμήσει. Γρήγορα θα συνέλθει και η παρέα θα συνεχίσει για το Ναύπλιο, όπου έχουν κλείσει δωμάτια για να καταλύσουν στο Μπούρτζι. Όλοι έχουν προσέξει την αλλαγή της, αλλά κανένας δεν θα το σχολιάσει από διακριτικότητα. Αργότερα η Μαντώ θα εκμυστηρευθεί στην Ελένη ότι ο άνθρωπος του τρένου ήταν ο Γιώργος Παυλίδης, ο άνθρωπος που γνώρισε και αγάπησε στη διάρκεια της κατοχής και που νόμιζε ότι είχε σκοτωθεί.

Ηθοποιοί: Γεώργιος Παππάς, Μάρω Κοντού, Μιχάλης Νικολινάκος, Άννα Συνοδινού, Γιώργος Γαβριηλίδης, Ντόρα Κωστίδου, Ζωρζ Σαρρή, Κώστας Κούρτης, Δήμος Σταρένιος, Βασίλης Κανάκης, Νινέτα Ζώτου, Στέλιος Παπαδάκης.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1957-1958 και έκοψε 37.259 εισιτήρια. Ήρθε στην 9η θέση σε 31 ταινίες.