Photo Gallery

Multimedia

Πίνακας Περιεχομένων

26/2/14

Ο Σταθμός της Κορίνθου αποκτά και πάλι ζωή


Ο παλιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Κορίνθου, ο οποίος ανήκε στον ΟΣΕ, πλέον ανήκει στον δήμο Κορίνθου, ο οποίος αποφάσισε να στεγάσει εκεί κάποιες από τις υπηρεσίες του, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί και εκθεσιακός χώρος.

Μετά την απομάκρυνση του τροχαίου υλικού, θα ξεκινήσει  η ολοκληρωμένη παρέμβαση του χώρου. Το κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ θα φιλοξενήσει τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της πολεοδομίας και στην είσοδό του  θα υπάρχει ένας μικρός εκθεσιακός χώρος. 

Στη περιβάλλουσα έκταση, προβλέπεται η διαπλάτυνση κατά 4 μέτρα του πεζοδρομίου της Λεωφόρου Αθηνών, η φύτευση  δένδρων και πρασίνου και η τοποθέτηση  κατάλληλων φωτιστικών σωμάτων  που θα αναδείξουν συνολικά τον χώρο.

Το κτίριο του Σταθμού χρονολογείται από το 1955, είναι ένα υπόδειγμα σύγχρονης σιδηροδρομικής αρχιτεκτονικής, με εκτενείς αναφορές στο ιστορικό παρελθόν της Κορίνθου, όπου μαζί με τα αντλιοστάσια και τα βοηθητικά κτίρια του που χρονολογούνται από το 1916 και 1929, αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο βιομηχανικής αρχαιολογίας που συνέβαλε καθοριστικά στην ταχεία ανάπτυξη της πόλης.