Photo Gallery

Multimedia

Πίνακας Περιεχομένων

7/6/14

Σιδηροδρομικός τουρισμός στο Ναύπλιο...αλλά χωρίς τρένο!


Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Αθηνών πραγματοποιεί εκδρομή το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στην Πελοπόννησο. Σήμερα Σάββατο επισκέφθηκαν το Ναύπλιο και τους Μύλους και κατόπιν αναχώρησαν για Κυπαρισσία, όπου και θα διανυκτερεύσουν. Όσοι περιμένατε να δείτε τρένο στο Ναύπλιο, θα πρέπει να περιμένετε κι' άλλο... 


Η ελλιπής συντήρηση της γραμμής άλλαξε τα πλάνα των εκδρομέων που αν και πλήρωσαν για να μεταβούν στο Ναύπλιο με το τρένο, υποχρεώθηκαν τελικά να κάνουν το τμήμα Κόρινθος - Ναύπλιο οδικώς. Το ίδιο συνέβη και στο τμήμα Ναύπλιο - Μεγαλόπολη, μέχρι το σταθμό του Λεύκτρου, όπου και τους περίμενε το ναυλωμένο Railbus. Παρόλα αυτά η διάθεση παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, οι εκδρομείς πέρασαν καλά, έφαγαν καλά, και με τη παρουσία των Φίλων Τρένου Αργολίδας περιηγήθηκαν στο Ναύπλιο και σε ότι έχει απομείνει από τις σιδηροδρομικές εγκαταστάσεις του Ναυπλίου και των Μύλων. (όχι και πολλά για να είμαστε ειλικρινείς...). Στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Κυπαρισσία, την Μεθώνη, το Ανάκτορο Νέστορος, την Αρχαία Ολυμπία και τον Πύργο. Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος επιστρέφουν στην Αθήνα, ελπίζουμε γεμάτοι ωραίες αναμνήσεις και ευχάριστες εικόνες.


Ο Σιδηροδρομικός Τουρισμός είναι μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού που δεν είναι ανεπτυγμένος ακόμα στην Ελλάδα. Ωστόσο στη χώρα μας υπάρχει μεγάλος αριθμός σιδηροδρομόφιλων και ακόμα μεγαλύτερος σε χώρες του εξωτερικού όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αγγλία, αλλά και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Πελοπόννησος έχει ακόμα τις υποδομές (όχι για πολύ έτσι που το πάνε...) για να αναπτυχθεί αυτή η μορφή τουρισμού. Όπως ήρθαν σήμερα (έστω και με λεωφορείο...) οι Φίλοι του Σιδηροδρόμου, και εναπόθεσαν τα χρήματά τους στην τοπική οικονομία, έτσι μπορεί να γίνει και στο μέλλον. 

Το μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου είναι το μεγαλύτερο σε έκταση μετρικό δίκτυο στην Ευρώπη και με απείρου κάλλους φυσικές ομορφιές καθ' οδόν. 

Θα το αφήσουμε αναξιοποίητο; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου